Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
Alsan bio | dle potřeby |
rohlíky | 7 - 8 ks |
rýžová smetana | 200 g |
přírodní Šmakoun | 150 g |
jablka | 5 - 6 ks |
skořice | dle potřeby |
namletý třtinový cukr | dle chuti |
vanilkový lusk - vanilka z něj | 1 ks |
mandlové mléko Provamel | dle potřeby |
Na přání tatínka zemlbába. Otázka zněla: "Dokážeš ji připravit, kdyby chtěl ochutnat i Tomík"? No tak jo...
Kdo neochutná, neuvěří, že není žádný rozdíl v použití šmakouna a tvarohu. Žemlovku jsem neměla asi dva roky. Už si ani nevzpomenu, kdy tomu bylo naposled. Neholduji sladkým hlavním jídlům, ale tohle byla taková dobrota, že si ji ráda znovu dopřeji.
Dno zapékací mísy vymažeme Ghíčkem, rohlíky nakrájíme na kolečka, které z jedné strany namočíme do mandlového mléka a rovnoměrně rozložíme do zapékací mísy. Když máme spodek mísy vyplněný rohlíky, přidáme rozmixovanou směs šmakouna, smetany, třtinového cukru a vanilky, rovnoměrně rozetřeme, přidáme najemno nastrouhaná jablka, která jsme smíchali se skořicí a přisladili třtinovým cukrem (nemusíme, záleží na sladkosti jablíček), po té dáme opět vrstvu namočených rohlíků, opět vrstvu směsi šmakouna,smetany a vanilky, vrstvu jablek a zakončíme opět pečivem, které potřeme Alsanem bio, přiklopíme a pečeme na 200°C přibližně 45 minut, nakonec odklopíme a necháme zrůžovět.
Podrobné info: