Pažitka
Název:

Znojemská hovězí pečeně


Znojemská hovězí pečeně


Ingredience:
Ingredience:
hovězí plec1 kg
cibule2 ks
sádlo90 g
plnotučná hořčice2 lžíce
hladká nmouka20 g
lák z okurek150 g
nakládané okurky140 g
hovězí vývar1 l
pepř1 špetka
sůl1 špetka
Postup přípravy:

U takových receptů restuju cibuli klidně hodinu, aby byl základ dokonalý. Na taková jídla je pro mě nejdůležitější maso. Já třeba odmítám vařit dobrý omáčky z hovězího zadního. Má někdo podobnou "úchylku", jako já? Za guláš ze zadního, bych byla schopná i mučit!

Maso ze všech stran důkladně osolíme a opepříme. Někdy ho nechám vcelku, jindy nakrájim na kostky.
V kastrolu rozpálíme na vyšším plameni sádlo a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme do zlatohnědé barvy.
Pak ho vyjmeme a dáme stranou. Plamen stáhneme pod polovinu a do kastrolu přidáme cibuli, kterou za častého míchání restujeme dohněda.
Barvu nepodceňte, ať nemáte omáčku světlou!

Přidáme hořčici a půl minuty mícháme. Plamen stáhneme na třetinu, přidáme mouku a minutu opět mícháme.
Přilijeme lák z okurek, zamícháme a přilijeme vývar.

Maso vrátíme zpět do kastrolu, přivedeme k varu, přiklopíme, plamen stáheme na minimum a dusíme 1,5-2h hodiny, zkrátka dokud není maso měkké.
Pak ho vyjmeme a dáme stranou.

Omáčku přecedíme přes jemné síto a dochutíme solí. Okurky nakrájíme na drobné kostičky, pokud je maso vcelku, nakrájíme ho na plátky, obojí přidáme do omáčky a ještě krátce prohřejeme.
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno