Ingredience: | |
hovězí zadní | 600 g |
hladká mouka | 1 - 2 lžíce |
velká cibule | 3 - 4 lžíce |
nakládané okurky v nálevu | dle potřeby |
vývar (bujón) | dle potřeby |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
rýže | dle potřeby |
Tak a ještě dnešní oběd. Dneska jsme měli k obědu Znojemskou omáčku s rýží, která dětem moc chutná. Jen Péťík musel mít houskový knedlík - tedy lépe řečeno dva knedlíky. Rýži totiž ještě nepřišel na chuť...
Cibuli nakrájíme najemno a na oleji osmahneme do hněda. Hovězí maso naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky masa dáme na cibuli, podlijeme vývarem, přidáme trochu láku z okurek a necháme dusit.
Nakládané okurky nakrájíme nebo nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme k masu, které dusíme do měkka. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme ještě trochu láku a zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě. Znojemskou omáčku podáváme s knedlíkem nebo rýží.