Pažitka
Název:

Znojemská omáčka s rýží


Znojemská omáčka s rýží


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní600 g
hladká mouka1 - 2 lžíce
velká cibule3 - 4 lžíce
nakládané okurky v nálevu dle potřeby
vývar (bujón) dle potřeby
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Tak a ještě dnešní oběd. Dneska jsme měli k obědu Znojemskou omáčku s rýží, která dětem moc chutná. Jen Péťík musel mít houskový knedlík - tedy lépe řečeno dva knedlíky. Rýži totiž ještě nepřišel na chuť...

Cibuli nakrájíme najemno a na oleji osmahneme do hněda. Hovězí maso naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky masa dáme na cibuli, podlijeme vývarem, přidáme trochu láku z okurek a necháme dusit.
Nakládané okurky nakrájíme nebo nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme k masu, které dusíme do měkka. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme ještě trochu láku a zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě. Znojemskou omáčku podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno