Články
Postup vaření piva

Základní surovinou při výrobě je slad - částečně naklíčené obilí (najčastěji ječmen, ale i pšenice...). Před samotným vařením se slad našrotuje ve šrotovníku ve správném poměru typů a množství, dle receptury a typu piva. V našem pivovaru šrotujeme, jako jedni z mála mini-pivovarů, rovnou do varny.

12.6.2014 Podklášterní pivovar Třebíč více info
Rozhovor s Jaroslavem Střechou z magazínu Štamgast&Gurmán

S šéfredaktorem a vydavatelem Jaroslavem Střechou jsem se poprvé setkala na autogramiádě Zdeňka Pohlreicha ve Zlíně. Při balení reklamních roll-upů jsme se zapovídali, pochválili si reklamy a zjistili jsme, že máme mnohé společné. Při druhé autogramiádě Dity P., jsme si již domluvili společnou schůzku, abychom u dobrého kafe probrali případnou budoucí spolupráci. Tak mě samozřejmě napadlo, že se rovnou vyptám, co vlastně tento magazín lidem v regionu nabízí.

24.4.2014 více info
Hody, hody...

Když jsem byla malá, vždy se u nás barvila vajíčka nejen v barvách, ale i ve slupkách od cibule. 

14.4.2014 Radka Šofrlová z blogu Kouzlo mého domova více info
Fairtradová škola v Třebíči

Přidejme i myšlenku na život farmářů a pracovníků na plantážích. Abychom si uvědomili, za jakých podmínek jsou plody pěstovány a jaké podmínky tito lidé mají.

11.4.2014 Hotelová škola Třebíč více info
Pracovní seminář s Davidem Tvrdým

Snažíme se spolupracovat s různými typy škol, nejen hotelových, ale také různých gastronomicky zaměřených. 

14.4.2014 Hotelová škola Třebíč více info
Byli jsme vlastně první v Třebíči, kdo měl stánek se zmrzlinou

Proč zrovna zmrzlina z Opočna?

Především proto, že její chuť je skutečně výborná a nezaměnitelná s jakoukoliv jinou zmrzlinou na našem trhu. Originální receptura je pečlivě střežená a už několik desetiletí takřka neměnná. Často nám lidé volají a ptají se, jestli zmrzlina, kterou prodáváme je skutečně ta pravá opočenská, kterou znají od svého mládí. Jméno České zmrzliny z Opočna má většina konzumentů v naší zemi spojeno s tou nejvyšší kvalitou.

9.4.2014 Zmrzlina více info
Rozhovor s učiteli Hotelové školy Třebíč

Já třeba žákům říkám, když je máme tady ten první přijímací den, ještě než vstoupí na půdu naší školy, že je to práce hlavně s lidmi a spousta času navíc, který jim nikdo nikdy nezaplatí, ale ta spolupráce s lidmi je krásná.

8.4.2014 Hotelová škola Třebíč více info
Rozhovor se studenty z oboru hotelnictví

Jelikož se pažitka zajímá o gastronomii, jak po celé České republice, tak i zde v Regionu Vysočina, je naší občanskou povinností hlídat si zajímavosti ze světa jídla i v místě našeho bydliště. Hotelovka na Sirotčí...nic...zvláštního, říkáte si?! Ale když se začnete zajímat o gastronomii, výuku studentů a praxe, zjistíte, že Hotelová škola Třebíč dělá rozhodně něco navíc! Zavolala jsem paní ředitelce Libuši Kolářové, která byla našemu zájmu příznivě nakloněna. Domluvily jsme se tedy na schůzce se studenty a lektory, kteří si s námi uvolněně povídali, bez jakýchkoliv předem připravených scénářů. Byla jsem opravdu překvapená, jakých soutěží se naši studenti účastní, s jakými profesionály spolupracují, jakých výsledků dosáhli či které země světa navštívili. 

 



7.4.2014 Hotelová škola Třebíč více info
Já jsem nechtěla vyloženě hubnout, já jsem nechtěla umřít....

Rozhovor s naší blogařkou Martinou Koláčkovou vznikl zcela spontánně a přirozeně. Koukám na její proměnu a tiše závidím. Zase jedna co to dokázala! Ale nečekejte zázračné pilule, po kterých se hubne, i když jíte, jako dřív. Je to vůle, píle a myšlení. Nezapomeňme na přísloví, že zhubnout není těžké, důležité je, si váhu udržet a změnit celý životní styl. Klasické jarní téma, ale mělo by být celoroční. Mějme se rádi a udělejme pro sebe něco, co se dá nazvat, osvětou celého těla a mysli.

27.3.2014 Martina Koláčková z blogu Marri Fit více info
Tuto restauraci byste v Jihlavě nečekali! Proč?

Poprvé, když mne manžel s dětmi pozvali k narozeninové hostině, udivila mne zmínka o cestě do Jihlavy za týdenním MENU mořských plodů.
Restaurace Tři Knížata - jednoduchá, čistá, přehledná restaurace s pohledem přímo do kuchyně mi byla hnedle sympatická. Přímo na náměstí? Jak je možné, že o tom nic nevím? 
Místo do jídelního lístku jsem nakukovala na kuchaře, kteří nahřívali talíře a servírovali rozmanitě barevná jídla. Jak zajímavé! Nic neskrývají!
Objednali jsme si celé menu, které začínalo ústřicemi, servírovanými na ledu v doprovodu citrónu. Výraz zběhlé gurmánky pokračoval…po třetí či čtvrté ústřici, kterou jsem vypila i se slanou vodou, jsem začala cítit, že něco je špatně. Dokonce myslím, že si toho všiml jeden z kuchařů, který se smál směrem k našemu stolu (smích) Možná jsem si to vsugerovala, ale tak nějak jsem pochopila, že sliji vodu, zakápnu citrónkem a vychutnám si to, tak jak se opravdu má.

Příběh kuchaře s nemalými úspěchy na poli gastronomie, který odešel se svou partnerkou právě do Jihlavy, otevřít tuto oázu dobrého jídla, je opravdu zajímavý. Však nejsme bulvár, že? (smích)

5.3.2014 Tři knížata více info
Tradiční čínská medicína - základy

O čínské medicíně se dá napsat kvanta listů. Ale dnes se podíváme opravdu jen na takový základ, který bychom měly znát, abychom se v tom vůbec vyznali.

13.12.2013 Darja Hladíková více info
Vianoce

Uz od Mikulasa sa deti tesia na Stedry den. 

16.12.2013 Michaela Samant z blogu Ako chutí masala více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI