Rozhovor s Jaroslavem Střechou z magazínu Štamgast&Gurmán

Rozhovor s Jaroslavem Střechou z magazínu Štamgast&Gurmán zpět

S šéfredaktorem a vydavatelem Jaroslavem Střechou jsem se poprvé setkala na autogramiádě Zdeňka Pohlreicha ve Zlíně. Při balení reklamních roll-upů jsme se zapovídali, pochválili si reklamy a zjistili jsme, že máme mnohé společné. Při druhé autogramiádě Dity P., jsme si již domluvili společnou schůzku, abychom u dobrého kafe probrali případnou budoucí spolupráci. Tak mě samozřejmě napadlo, že se rovnou vyptám, co vlastně tento magazín lidem v regionu nabízí.

1. Kdo vlastně jste?

Jsme regionální tištěný magazín o dobrém jídle a pití. Současně nás najdete na webu StamgastaGurman.cz a na Facebooku, kde přinášíme čtenářům aktuální informace z oblasti gastronomie a foodu.

2. Proč jste vznikli?

Chtěli jsme lidem ukázat gastronomii v regionu. Majitele a provozovatele lokálních restaurací a kaváren. Ukázat, že i v regionech jsou kvalitní lidé a místa, která stojí za to ochutnat. Tímto vlastně lákat naše čtenáře k návštěvě místních gastropodniků.

3. Na co se v regionu zaměřujete?

V podstatě na všechno, co nějak souvisí s gastronomií, jídlem a pitím.

4. Na co chcete poukázat?

Třeba na kvalitu v gastronomii. Ať už se jedná o přípravu jídel a nápojů, přes jejich prezentaci, až po samotnou službu – obsluhu hosta.

5. Na čem si zakládáte?

Budu se teď opakovat, ale v případě našeho tištěného magazínu si zakládáme na regionálnosti. To nás výrazně odlišuje od celorepublikových časopisů.

6. Kde hledáte inspiraci?

To je dobrá otázka! Po 5ti letech vydávání se vyčerpává pomalu i studnice nápadů. Ale gastronomie je v každém ročním období o něčem jiném, o jiných surovinách. Pořádají se gastro akce, vznikají nové podniky, potkáváme se s novými lidmi z oboru. Když k tomu přidáme zpětnou vazbu od našich čtenářů, tak z toho všeho pak čerpáme inspiraci.

7. Kde je váš časopis k dostání?

Jsme v kvalitních restauracích, kavárnách a hotelích ve Zlínském kraji. V největších obchodních centrech v regionu. Ve velkoobchodech ve Zlíně, Brně a Olomouci. Štamgasta si všude lidé berou ze stojánků. Časopis najdete ale také v elektronické verzi v archivu našeho webu.

8. Koho byste chtěli oslovit ke spolupráci?

Rádi spolupracujeme s lidmi, kteří rozumí gastronomii. Dokážeme jejich myšlenky i nápady prezentovat na našem webu i v magazínu. Jsme otevřeni i spolupráci s jinými médii, vzájemně výhodným partnerstvím. Aktuálně je Štamgast&Gurmán mediálním partnerem profesních asociací: Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociace kuchařů a cukrářů.

9. Kde je možno vás vidět v akci live?

Live akce jsou naší velkou slabinou a zároveň prostorem pro spolupráci. Každý rok jsme sice mediálními partnery různých gastronomických akcí, kde jsou vidět naše časopisy, plachty, roll-upy, ale třeba takovou live show s naším kuchařem nebo vlastním programem, zatím nemáme.

10. Co byste chtěli vzkázat Vašim čtenářům?

On to vlastně řekl i Zdeněk Pohlreich: „Život je příliš krátký na to, abychom jedli blbě“. A pokud vám to vaše situace dovolí, zajděte si na jídlo do restaurace, do kavárny na kávu nebo na pivko do pivnice. Ochutnávejte život všemi sousty i doušky. A samozřejmě, …čtěte náš magazín! Ať víte, co jíte!

11. Co se vám líbí na pažitce?

Baví mě na ní její svěžest, energie a originalita. Příjemní lidé, kteří pažitku zalévají svou prací a nápady, aby neuvadla. V dobrém vám pak závidím množství přispívajících a blogerů, kteří dělají pažitku tím, čím je. Mimochodem takový čerstvý chleba s pomazánkou, posypaný pažitkou – to je pochoutka!

 

Autor článku: Monika Růžičková

Fotogalerie
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI