1. Kdo vlastně jste?
Jsme regionální tištěný magazín o dobrém jídle a pití. Současně nás najdete na webu StamgastaGurman.cz a na Facebooku, kde přinášíme čtenářům aktuální informace z oblasti gastronomie a foodu.
2. Proč jste vznikli?
Chtěli jsme lidem ukázat gastronomii v regionu. Majitele a provozovatele lokálních restaurací a kaváren. Ukázat, že i v regionech jsou kvalitní lidé a místa, která stojí za to ochutnat. Tímto vlastně lákat naše čtenáře k návštěvě místních gastropodniků.
3. Na co se v regionu zaměřujete?
V podstatě na všechno, co nějak souvisí s gastronomií, jídlem a pitím.
4. Na co chcete poukázat?
Třeba na kvalitu v gastronomii. Ať už se jedná o přípravu jídel a nápojů, přes jejich prezentaci, až po samotnou službu – obsluhu hosta.
5. Na čem si zakládáte?
Budu se teď opakovat, ale v případě našeho tištěného magazínu si zakládáme na regionálnosti. To nás výrazně odlišuje od celorepublikových časopisů.
6. Kde hledáte inspiraci?
To je dobrá otázka! Po 5ti letech vydávání se vyčerpává pomalu i studnice nápadů. Ale gastronomie je v každém ročním období o něčem jiném, o jiných surovinách. Pořádají se gastro akce, vznikají nové podniky, potkáváme se s novými lidmi z oboru. Když k tomu přidáme zpětnou vazbu od našich čtenářů, tak z toho všeho pak čerpáme inspiraci.
7. Kde je váš časopis k dostání?
Jsme v kvalitních restauracích, kavárnách a hotelích ve Zlínském kraji. V největších obchodních centrech v regionu. Ve velkoobchodech ve Zlíně, Brně a Olomouci. Štamgasta si všude lidé berou ze stojánků. Časopis najdete ale také v elektronické verzi v archivu našeho webu.
8. Koho byste chtěli oslovit ke spolupráci?
Rádi spolupracujeme s lidmi, kteří rozumí gastronomii. Dokážeme jejich myšlenky i nápady prezentovat na našem webu i v magazínu. Jsme otevřeni i spolupráci s jinými médii, vzájemně výhodným partnerstvím. Aktuálně je Štamgast&Gurmán mediálním partnerem profesních asociací: Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociace kuchařů a cukrářů.
9. Kde je možno vás vidět v akci live?
Live akce jsou naší velkou slabinou a zároveň prostorem pro spolupráci. Každý rok jsme sice mediálními partnery různých gastronomických akcí, kde jsou vidět naše časopisy, plachty, roll-upy, ale třeba takovou live show s naším kuchařem nebo vlastním programem, zatím nemáme.
10. Co byste chtěli vzkázat Vašim čtenářům?
On to vlastně řekl i Zdeněk Pohlreich: „Život je příliš krátký na to, abychom jedli blbě“. A pokud vám to vaše situace dovolí, zajděte si na jídlo do restaurace, do kavárny na kávu nebo na pivko do pivnice. Ochutnávejte život všemi sousty i doušky. A samozřejmě, …čtěte náš magazín! Ať víte, co jíte!
11. Co se vám líbí na pažitce?
Baví mě na ní její svěžest, energie a originalita. Příjemní lidé, kteří pažitku zalévají svou prací a nápady, aby neuvadla. V dobrém vám pak závidím množství přispívajících a blogerů, kteří dělají pažitku tím, čím je. Mimochodem takový čerstvý chleba s pomazánkou, posypaný pažitkou – to je pochoutka!
Autor článku: Monika Růžičková