Většinou se neumím držet receptu. To už jsem si zvykla. Jedinou výjimkou je vaření a pečení z babiččiny kuchařky, kde se ho držím zuby nehty. Zkrátka proto, že mě zajímá, jak tyhle staré dobré recepty fungují.
Co myslíte, jsou bujony v kostce, vegeta, kunovjanka, vorčestr a grilovací koření opravdu v kuchyni potřeba?
Za odborné rady v oblasti gastornomie děkujeme Michalu Bartákovi - šéfkuchaři a majiteli studia Divoká vařečka v Brně.
Obchody dnes přetékají zbožím. Můžeme si vybírat potraviny z celého světa. Přesto se lidé stále častěji ptají po těch českých. Proč?
Náš Archivní sýr a smetanový sýr Fénix se pyšní oceněním Regionální potravina kraje Vysočina a i naše další výrobky sklízí chválu jak u odborníků tak u běžných spotřebitelů.
Snad Vám napoví stručný článek s otázkami a odpověďmi, který zahrnuje Vaše nejčastější dotazy.
Původně brázdila nebe v letadle jako letuška. Dnes Bára Rektorová brázdí nebe jako podnikatelka. Je totiž všude. Vychází s ní rozhovory v různých magazínech a v časopisech, ale všichni se ptají na ty samé otázky. Pojďme se na královnu sushi podívat i z jiného pohledu!
Profesionální vyučený japonský kuchař, který po ukončení studií v Japonsku získával praxi přípravy sushi po celém světě (Asie, Amerika, Evropa). Kromě přípravy sushi se profesionálně věnuje také malbě.
Daniela vaří opravdu ráda. V létě se přihlásila do "Velké sýrové soutěže", kterou spolu s iReceptářem vyhlásilo litoměřické výstaviště.
Znáte restauraci či pivovar Jelínkova Vila ve Velkém Meziříčí?
Musím říct, že je to opět restaurace, kterou navštívíme s rodinou cíleně, s radostí, rádi a míváme ba naopak lehké stresy, jakou rybu ochutnáme pro tentokrát. Tak jakou? Sumce, štiku nebo českého kapra?
Rozmanitost, výběr a spousta dalších nabídek v jídelním lístku, vás nemohou nechat hladovými. Soukromé parkoviště restaurace a hotelu je pro nás vždy devízou.
Příjemné prostředí, které připomíná starý mlýn. Ve dveřích vás uvítá dřevěné mlýnské kolo, které naši chlapci nikdy nechtějí nechat na pokoji. Proto si sedáme raději více dozadu. (smích)
Obsluhu jsem nenačapala nikdy podrážděnou či neochotnou, ba naopak!
Vždy si odvážíme nějakou rybí „mňamku“ v sáčku na cestu. Jako jsou v tomhle případě níže zmíněné rybí chipsy. Vynikající, vřele doporučuji!
A nyní se vrhněme na slíbený rozohovor s panem Vítkem.
Pečivo moc často nekupuji, dokážu si představit a většinou taky volím zdravější jídla či přílohy (Jak známé pořekadlo říká "Po mase se nepřibírá, pokud ho nejíš s chlebem"). O to raději si ale vychutnám jednou za čas náš vlastnoručně uhnětený dobrý domácí chléb.
Slogan našeho vinařství je Bavíme se (s) vínem. A myslím, že to dokonale vystihuje přístup k výrobě a celou filosofii vinařství. Připravujeme malé partie vín, u kterých se snažím docílit toho, aby byla jiná než běžná na trhu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI